Головна » 2013 » Листопад » 15 » Тиждень української писемності та мови
20:03
Тиждень української писемності та мови

  Кожна епоха дарує людству нові винаходи і відкриття. Але найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

Так 8 жовтня у нашій школі відбулися урочистості з нагоди відкриття Тижня, присвяченого Дню української писемності та мови. Відкриття Тижня розпочалося святом « Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся!»

Святково прибраний зал, виставка «Мови слов’янські – єдина родина», презентація «Історія української писемності»,розповіді ведучих про розвиток українського письма, прослуховування пісень та читання поезій про рідну мову гуморески і уривки з творів Кобзаря  - все це викликало патріотичні почуття, почуття причетності до коріння роду українського, відчуття відповідальності берегти рідну мову , яка дана нам у спадок як найцінніший скарб.

Потім відбулася тепла зустріч із колишнім випускником Великопобіянськоїшколи,  полковником у відставці, доктором юридичних наук Осецьким Йосипом Петровичем. Він поділився з присутніми спогадами про шкільні  роки, а потім розповів про свої дослідження щодо походження назв населених пунктів та топонімів рідного краю,  пов’язаних ще з індоєвропейською мовою. Лекція науковця була дуже цікавою і захоплюючою. Вкінці виступу гість прочитав власні поезії, презентував свої книги та подарував шкільній бібліотеці кілька примірників книги «Веселі ронделі» .

Упонеділок учні 7 – 11 класіввзяли участь у написанні радіодиктанту, який вже став дійсно диктантом національної єдності. Ще діти з великим натхненням виступали на конкурсі читців «Мовою віршів малюю осінь», організованому учителями-словесниками. Також був проведений І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. В кінці Тижня були підведені підсумки, визначено переможців конкурсів, а також подано було заявки на участь у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник»

                                       Ольга Гребенюк, учитель української мови та літератури



Переглядів: 401 | Додав: FAB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: